Om onze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk onze privacy policy.
Gratis verzending vanaf 50,- in NL

Bootschoenen

Bootschoenen


Uiteraard is het belangrijk goed schoeisel op de boot te dragen.
Bij droog en bij nat weer wilt u zeker zijn van voldoende grip.

En het dek van uw kostbare boot moet beschermd zijn tegen krassen en strepen.
Een goede dekzool is dus van groot belang. Alle door ons verkochte schoenen hebben zo'n goede zool.

In principe is een dekschoen bedoelt om op de boot te dragen. U weet dan zeker dat er geen zand en steentjes via uw zool het dek van uw boot kunnnen beschadigen.
Omdat veel zeilers toch ook op de kade met hun schoenen lopen, zijn de zolen van bootschoenen tegenwoordig wat harder geworden, zodat ze niet te hard slijten bij gebruik op het land.

Zeilt u geregeld op zout water, dan kan het voorkomen dat het zout een filmlaagje op uw zolen achterlaat. Dan kunnen uw schoenen glad aanvoelen. Behandelen met een stukje schuurpapier is een goede remedie. Ook kunt u de schoenen een poosje op het land dragen. U weet nu dat dit geen kwaad kan!

Zeilschoenen worden gemaakt van verschillende materialen.

Alleerst zijn er natuurlijk de lederen schoenen. Deze schoenen geven veel steun en passen zich aan aan uw voeten. De ademende eigenschappen zijn zeer goed te noemen.
Het leer is waterafstotend. U houdt lang droge voeten. Zijn de schoenen eenmaal nat, dan dient u deze zorgvuldig te laten drogen. Niet bij een warmtebron zetten!
Na 48 uur kunt u ze reinigen en onderhouden.

Veel bootschoenen zijn van verschillende synthetische materialen. Deze schoenen zijn licht en dragen dus comfortabel. Bij contact met water worden ze snel nat, maar ook snel weer droog. Veel modellen hebben een uitneembare binnenzool, die de dekschoenen nog sneller laten drogen. U kunt ze vrij snel weer gebruiken!

Schoenen van neopreen ( ook wel waterschoenen genoemd ) worden nat en het laagje water tussen uw voet en de schoen zorgt voor isolatie. U krijgt geen koude voeten.

Bootschoenen zijn er vele modellen en kleuren.
Er zijn uiteraard ook schoenen speciaal voor dames!
Cobra HH600
AS34 driekleurenlicht met anker
Coax plug solderen
Omschakelbaar dieselfilter
KNRM app