Om onze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk onze privacy policy.
Gratis verzending vanaf 50,- in NL

WatchEye B Class ais transponder PRO

Uit ons assortiment! OP=OP
Nog 45 dagen

van € 849,00
voor € 729,00€ 120,00 korting

GK.Nr.: 902193
Lev.Nr.: BlackB-Pro

Actuele status: Op voorraad

Klik hier en bestel
  • Gratis verzending vanaf 50,- in NL
  • Scherpe prijzen
  • Altijd goede service
  • 30 Dagen bedenktijd
  • Eenvoudig en veilig betalen

Omschrijving

De Watcheye B Pro is de excellente versie van de standaard klasse B AIS transponder. Deze AIS is ontwikkeld voor de échte zeiler. Voor avontuur, lange afstanden, betere zichtbaarheid. De Pro is het stapje extra, het streepje vóór op de rest.

Met een zendvermogen van 5 watt, in plaats van de standaard 2 watt, vergroot u uw bereik én uw zichtbaarheid. Zo bent u, zelfs midden op de oceaan, ook zichtbaar via satellieten. Over deze toepassing gaan we op een later moment meer vertellen. Let op dat het bereik afhankelijk is van talrijke factoren, naast het zendvermogen gelden bijvoorbeeld ook de antenne, de positie van de antenne en de bekabeling.

Naast een hoger zendvermogen maakt de Watcheye B Pro gebruik van de timeslots van de klasse A/beroepsvaart, deze noemt men SOTDMA . Dit betekent een hogere zendfrequentie en voorrang op andere klasse B AIS transponders. Met deze toepassing heeft Watcheye de primeur.

AIS maakt gebruik van timeslots, deze worden TDMA’s genoemd (Time Division Multiple Access). Hierbij is een onderverdeling gemaakt tussen timeslots voor de beroepsvaart (klasse A AIS) en de pleziervaart (klasse B AIS):

Voor de beroepsvaart geldt de Self Organized TDMA (kortweg SOTDMA), met een transmit range van elke 2 à 3 seconden en voorrang boven klasse B AIS.
Voor de pleziervaart geldt de Carrier Sense TDMA (kortweg CSTDMA), met een transmit range van 30 seconden.

Overigens; de transmit ranges kunnen variëren door status van het schip (afgemeerd, voor anker) of door de snelheid.

Uiteraard is de Watcheye B Pro ook voorzien van alle kernkwaliteiten van onze andere apparatuur, zoals WIFI, een ingebouwde GPS, NMEA0183 en NMEA2000, waterdicht.

Specificaties

GK.Nr.: 902193
Lev.Nr.: BlackB-Pro