Om onze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk onze privacy policy.
Gratis verzending vanaf 50,- in NL
WatchMate Vision

Vesper Marine WatchMate Vision

Vesper Marine heeft een belangrijke firmware update voor de WatchMate Vision uitgebracht.

Deze update bevat onder andere een nieuwe ankerwacht functionaliteit, gepersonaliseerde MOB alarm functie, DSC calling en nog veel meer.
Gebruikerservaring

Het eerste wat zal opvallen is de verbeterde gebruikerservaring. Door het verwijderen van enkele minder gebruikte functies wordt het scherm duidelijker en makkelijker afleesbaar. Verder is gewerkt aan de prestaties en het touchscreen.

Menu en target lijst
De “Mode” knoppen zijn vervangen door een “global” menu. Het menu is groter, gemakkelijker te navigeren en niet meer “Mode” afhankelijk. De targetlijst kan tijdelijk worden opgeroepen door rechts bovenin aan te raken, of permanent in beeld via het menu.

Ankerwacht
Het ankeralarm is gemaakt om u te waarschuwen zodra het anker krabt. Als het alarm geactiveerd is, controleert de GPS van de Vision de GPS-positie, en als het schip verder dan de vooraf ingestelde afstand van de oorspronkelijke GPS-positie afraakt, wordt het alarm geactiveerd. Deze ankerwacht functie kan ook via de app worden geconfigureerd en gemonitord.

Man Overboord labels

Omdat niemand MMSI nummers kan onthouden. In plaats van dat een MMSI nummer wordt weergegeven, kunt u een naam geven aan een MMSI nummer.

Alarm management
Aan de bovenzijde van het scherm wordt nu een alarm banner weergegeven die de details van het belangrijkste alarm weergeeft. U kunt het alarm stilzetten en de banner wegklikken door het scherm willekeurig aan te raken. Als u op de banner klikt worden de details van het target dat het alarm veroorzaakte weergegeven.

Instrumenten
Het nieuwe “mijn instrumenten” tab geeft diepte, wind snelheid en hoek, snelheid en temperatuur weer vanuit uw NMEA0183 of NMEA2000 sensoren. Ook is het mogelijk om de nauwkeurigheid van de GPS weer te geven.

DSC calling.
Mits aangesloten op een daarvoor geschikte marifoon is het mogelijk om vanuit de target lijst een DSC call naar een ander schip te starten. Deze functie is overgenomen van de WatchMate 850 waar deze erg populair was.
Cobra HH600
AS34 driekleurenlicht met anker
Coax plug solderen
Omschakelbaar dieselfilter
KNRM app